Over ons

VDS milieuadvies is een milieuadviesbureau in Aalter, opgericht door Caroline Van der Steen en gespecialiseerd in het begeleiden van KMO-bedrijven naar conformiteit met de milieuwetgeving.

In 2021 kwam Katrijn erbij als partner en samen met Caroline helpt zij ondernemers met heel veel plezier door het kluwen van milieuregels. 

Onze missie is dat geen enkele ondernemer nog een milieuboete krijgt uit onwetendheid.

Misschien niet zo vreemd, aangezien we jaren aan de ‘andere kant’ stonden en vanuit de overheid vergunningsaanvragen beoordeelden en bedrijven controleerden of ze in orde waren met de milieuregels.

De waarden van onze onderneming weerspiegelen waar we voor staan en zijn de normen waar we onze beslissingen en ons handelen aan aftoetsen:

katrijn de cooman vds milieuadvies
Katrijn De Cooman

Bestuurder

Ik ben Katrijn, net als Caroline ex-ambtenaar, en sinds 2021 actief bij VDS Milieuadvies.

Nadat ik een Master in de Milieuwetenschap behaalde, was ik achtereenvolgens actief bij de Provincie Antwerpen en bij Stad Aalst. Ik beoordeelde er milieuvergunningsaanvragen en hield er toezicht op het naleven van de milieuwetgeving bij bedrijven. Tijdens mijn loopbaan bij de overheid heb ik veel kennis opgedaan over alles wat met milieuwetgeving te maken heeft, maar ik miste het om bedrijven echt te kunnen helpen. De handen uit de mouwen steken vind ik nu eenmaal leuker dan met de vinger te wijzen. Deze expertise eindelijk kunnen inzetten om ondernemingen te helpen, is wat mij voldoening geeft.

Wat je van mij kan verwachten? Een directe, ‘hands-on’ aanpak (inclusief de nodige humor) waarbij we op zoek gaan naar de beste oplossing voor jouw milieudossier.

Wanneer ik niet bezig ben met het ontzorgen van onze klanten, zorg ik voor m’n twee kindjes Gaston en Odette. Of kan je mij vinden op een terras, op restaurant, achter het fornuis of op het tennisveld.

caroline van der steen vds milieuadvies
Caroline Van Der Steen

Bestuurder

In 2000 studeerde ik af als bio-ingenieur. Ik ben mama van 2 dochters.

Eind 2018 koos ik voor mijn échte passie: ondernemen! Ik richtte VDS milieuadvies op om andere ondernemers te helpen in orde te zijn met de milieuwetgeving, vóór de inspectie hen komt zeggen wat er niet in orde is.

Mijn missie is dan ook dat geen enkele ondernemer nog een milieuboete krijgt uit onwetendheid.​

Ik werkte voordien 10 jaar als diensthoofd Milieutoezicht voor de Stad Gent en screende in die hoedanigheid honderden bedrijven op hun conformiteit met de milieuwetgeving. Nadien werd ik directeur van de Milieudienst voor de Stad Brugge en was ik verantwoordelijk voor milieuhandhaving en voor het verlenen van milieuvergunningen aan bedrijven.

Door de zekerheid van een ambtenarenstatuut in te ruilen voor de rollercoaster van het ondernemerschap, wil ik anderen inspireren dat het altijd de moeite loont om je hart en je dromen te volgen. Vanuit authenticiteit, de wil om te excelleren en humor elke dag opnieuw mogen ondernemen, voor en met onze klanten, maakt mijn droom in elk geval waar.

Een team van milieuspecialisten

“In al die jaren dat ik voor de overheid werkte bouwde ik een grote expertise over milieuzorg en milieuwetgeving op.”

Caroline Van der Steen
caroline van der steen vds milieuadvies 2

Wat klanten over ons vertellen

Jouw gratis milieuscan

Telefonisch of ter plaatse, wij geven na 30 minuten een stand van zaken van jouw bedrijf.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.